Őszibarack II
4 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 80 dkg liszt
- 30 dkg cukor
- 20 dkg zsír
- 2 tojás sárgája
- 1.5 csomag sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tej
- 20 dkg vaj
- 30 dkg porcukor
- 0.5 dl rum
- 1-2 evőkanál kakaó
- 1 vanília aroma
- 1 császárkörte aroma
Elkészítés
A zsírt, a tojássárgáját, a cukrot 1 dl tejjel és a vaníliás cukorral simára keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és a maradék tejből annyit, hogy jól formázható legyen. Kisebb gombócokat formálunk, és ezeket nem túl közel tepsibe tesszük, világosra sütjük. (Tűpróba.) Még melegen kiszedjük a belsejét. A kiszedett tésztát a felsorolt hozzávalókkal összegyúrjuk, és a masszát visszatöltjük a golyókba. Két golyót összeragasztunk. Megkenjük az aromákkal és egy kevés tojásfehérjével, végül kristálycukorba forgatjuk. A tetejét egy-egy fagyallevéllel díszítjük.
Megjegyzés
Igen babra munka, de megéri, mert a sütemény mutatós és finom. Jól záródó dobozban pár napig friss marad. Lehet fele mennyiségből is csinálni, mert rengeteg lesz belőle.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.